Torte me gjize dhe fruta pylli
270 gr sheqer
1 kos yogurt
400 ml. ajke
500gr fruta pylli te perziera
lengu i nje gjysem limoni
2 pjese pandispanje te blera pra pete brumi per torte
Ne nje pjate perzieni gjizen s situr mire me 120 gr,. sheqer dhe me kos.Rrihni ajken deri sa te trashet dhe shtojani perzierjes me ngadale qe te moj arij shfryerjen .Shtoni pastaj 100 gr . fruta pylli dhe perzijini ,sistemoni nje disk pandispanje ne fundin e tepsis, hidhni persiper kremin e gjizes duke e niveluar mire dhe mbulojeni me diskun tjeter .
Ne nje tenxhere te vogel vendosni ne zjarr frutat qe qe mbeten me sheqerin qe ka tepruar dhe lengun e limonit dhe zijeni ne zjarr te plote derisa te jene bere si shirup .Lerini te ftohen . Me kete perzierje frutash lyni siperfaqen e tortes dhe vereni ne frigorifer per 3 ore se paku.